Utdeling av skolepakker

Våre venner Pen og hennes datter Boa samt Kine var med på skoleutdeling i forrige uke
Våre venner Pen og hennes datter Boa samt Kine var med å delte ut skolepakker i forrige uke

En gang i året deler vi ut skolepakker til alle barneskole og ungdomsskole elevene vi har i prosjektet. Vi støtter barn fra 25 ulike skoler, og i stedet for å dele ut skolepakker til alle de over 400 barna på en og samme måned, fordeler vi det på hele året. Vi har derfor faste skoler vi har utdeling på både høst og vår.

Utdelingsdagen er en festdag der foresatte kommer sammen med barna for å motta skolepakken
Utdelingsdagen er en festdag der foresatte kommer sammen med barna for å motta skolepakken

Denne høsten startet vi med skolepakkeutdelingen på tre skoler som ligger i Savannakhet by. Vi starter alltid med å hjelpe barn i barneskolealder. Deretter fortsetter vi med å hjelpe de hvert år helt til de evt. blir ferdige med videregående skole. Det er alltid veldig kjekt å følge barna år for år og se hvor stor pris de setter på at de kan få en utdannelse.

Kine oppmuntrer skolebarna til å fortsette med utdannelsen
Kine oppmuntrer skolebarna til å fortsette med utdannelsen

Innholdet i skolepakkene som vi deler ut er; skoleuniform, sko, skoleveske, jakke, kladdebøker, penner, blyanter, linjal, passer. I tillegg gir vi de hygieniske artikler som; tannbørster, tannkrem, vaskemiddel, og såpestykker. Da det i Laos ikke er noen avgifter for å gå på skolen, kan innholdet i denne skolepakken faktisk gjøre forskjellen på om et barn kan få utdannelse eller ikke. Mange familier er så fattige at de ikke en gang har mulighet til å kjøpe uniform og sko til barna sine.

Foreldrene hjelper barna å se over at de klærne de har fått, passer.
Foreldrene hjelper barna å se over at de klærne de har fått, passer.
To flotte ungdomsskoleelever som vi har fulgt hvert år fra de begynte på barneskolen
To flotte ungdomsskoleelever som vi har fulgt hvert år fra de begynte på barneskolen

Det er kjekt å se barna vokse til og bli flotte ungdommer. Målet for mange er å gå ut barneskolen, mens det for andre er å fullføre videregående utdannelse. Det blir stadig vanskeligere å få jobb hvis man ikke har utdannelse, og vi legger veien tilrette for at barna og ungdommene skal få en  solid og god utdannelse.

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close