Hjelpen kommer fram!

Tross i dårlige veier kom SSL fram til de landsbyene som de evakuerte fra flommen, befinner seg i. Det var en stor glede å dele ut klær, mat og tepper til de som har noen grusomme døgn bak seg. Mange har mistet foreldrene sine eller annen nær familie.

Ragnhild deler ut teppe, tørrmat og klær til en gutt som kom seg unna vannmassene

Turen innover til landsbyene startet tidlig i morges. Siden demningen brast og vannmassene fosset innover flere landsbyer, har det bare vært mulig å komme til områdene med helikopter eller båter. Først i dag var det mulig å kjøre fram til de landsbyene de overlevende befinner seg i. SSL bestemte seg for å ta turen for å kunne møte de og gi de nødhjelp fra hånd til hånd.

Utfordrende veier stoppet ikke Satad og SSL fra å kjøre dit hjelpen trengs mest

Etter vi kom fram var arbeidet i gang med å legge til rette og organisere hjelpen på en best mulig måte.

SSL organiserer klær og mat før utdelingen starter
Satad og Pui gir nødhjelp til en av de som kom seg unna vannmassene
Alle flyktet fra hus og hjem og har kun det de står og går i
Guvernøren for Savannakhet provins var med på å dele ut nødhjelp.

Laotiske myndigheter har organisert det slik at opp til ti familier sover i hvert klasserom på en lokal skole. Skolepulter er slått sammen til benker de kan sove på.Vi fikk fortalt at tallene på de savnede er svært høye. Satad snakket med foreldre som desperate hadde lett etter barna sine i vannet – uten å finne de. Menn lette etter konene sine og omvendt. 

Vi ønsker at så mange som mulig kan få hjelp her og nå men også på sikt til å bygge opp hus og hjem. Flommen har så langt etterlatt seg 10.000 hjemløse som mistet alt de haddeimg_6818Hvis du ønsker å hjelpe SSL å hjelpe de som er rammet verst kan du overføre til vårt ordinære kontonr 3936.01.14868 og merk med Flom2018

FOR en ære å kunne hjelpe andre!!

  • Marit

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close