Hvordan gikk det med SSL elevene? På skattejakt: Suphaphone.

 

IMG_5932

SSL har siden 2001 hjulpet utallige barn i Savannakhet. Du lurer kanskje på hvordan det har gått med alle sammen? Jeg har spurt tre av mine medarbeidere i SSL om å dra på oppsøkende skattejakt for å finne ut hvordan de har det. Lever de fortsatt i dyp fattigdom og må leve fra hånd til munn eller har de fått et bedre liv gjennom utdanning?

 

 

Jeg husker Suphaphone som ei jente som hadde et vakkert smil. Da SSL begynte å hjelpe henne gikk hun på en liten, litt falleferdig landsbyskole utenfor Savannakhet by. Skolebygningen var laget av flettet bambus og den svaiet når det blåste mye. I regntiden ble det dannet små elver i skolegården (kan såvidt skimtes på bildet).

Jeg husker godt familien til Suphaphone. Da vi først kom på hjemmebesøk hadde mammaen akkurat fått en ny baby og jeg hadde med meg min baby. Begge foreldrene var dagsarbeidere og de levde fra dag til dag og prøvde så godt de kunne å gi barna det de trengte. Langsiktig støtte til skolegang for Suphaphone kom derfor veldig godt med for familien.

img_6128Supaphone ble etterhvert bestemt på å få en høyere utdanning og målet var å bli lærer og snakke godt engelsk. SSL ga henne støtte til å begynne på lærerskolen i Savannakhet. Etter fire år gikk hun ut med bachelor i engelsk. Det skulle vise seg å bli vanskelig å få jobb som lærer, men Suphaphone var bestemt på å få seg jobb, og det tok ikke lang tid før hun fikk seg fast jobb i resepsjonen på byens flotteste resort, Daosavanh.

Hun trives veldig godt der og har fått et godt liv. Hun ønsker å takke SSL sine sponsorer for at hun har kommet så langt. Uten utdanning er hun sikker på at hun har måttet flytte til Thailand for å finne seg en dårlig betalt jobb der.

Istedet får hun nå bo med familien sin (i alt ni personer) og være en viktig brikke i turistnæringen i Savannakhet.

  • Marit

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close