Hvordan gikk det med SSL-elevene? Skattejakt: Phonsamai

IMG_5932
Sone, Nid og Mong på skattejakt

SSL har siden 2001 hjulpet utallige barn i Savannakhet. Du lurer kanskje på hvordan det har gått med alle sammen? Jeg har spurt tre av mine medarbeidere i SSL om å dra på oppsøkende skattejakt for å finne ut hvordan de har det. Lever de fortsatt i dyp fattigdom og må leve fra hånd til munn eller har de fått et bedre liv gjennom utdanning?

 

 

 

Først ute er Phonsamai.

Vi startet med å hjelpe henne allerede i 2001, hun var elev ved Donseng barneskole. Landsbyen ligger noen få kilometer fra Savannakhet by men den gang tok det lang tid å komme seg dit. I regntida var veiene oversvømmet og man kunne kun komme dit til fots. Foreldrene til Phonsamai var dagarbeidere, det vil si at de levde fra dag til dag. De lot barna få skolegang, og med hjelp fra SSL kunne denne fine jenta til slutt utdanne seg til lærer.

img_5927
SSL har hjulpet Phonsamai siden hun gikk i 1. klassen, nå er hun utdannet engelsklærer og jobber på en privat barneskole inne i byen
img_5928
Phonsamai har fått et godt liv og takker SSL og sponsorene for at hun har fått det livet hun drømte om

Phonsamai har nå, 17 år etter, fått seg jobb som lærer på en privat barneskole inne i byen. I fjor giftet hun seg og hun og mannen har nå fått en datter som er to måneder. Mannen hennes jobber som sjåfør for et firma som kjører ut drikkevann til husstander og både Phonsamai og mannen har fast inntekt.

De bor med storfamilien på i alt 12 under samme tak, og Phonsamai takker SSL for at hun har fått et godt liv. Gjennom utdanning har hun kunnet bygge seg et trygt liv og i stedet for å leve fra hånd til munn er hun nå en viktig ressurs i samfunnet og hun elsker jobben som lærer.

  • Marit

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close