Favør

I forrige uke reiste Hans Christian og jeg til Vientiane provins for å delta på et årlig møte arrangert av undervisningsdepartementet i Laos. Til dette møtet var det invitert andre organisasjoner som jobber med utdanning i Laos, samt en god del statsansatte. De sistnevnte jobber enten som ledere for skolekontorene i de ulike provinsene, i undervisningsdepartementet eller for laotisk UDI.

Formålet med møtet var, foruten å knytte relasjoner, å se på arbeidet som vi som organisasjoner gjør, samt se på hvilke måte samarbeidet mellom utenlandske organisasjoner og den laotiske stat kan bli enda bedre.

IMG_3617
Selv på formelle møter som dette er gruppebilde et selvskrevet punkt på programmet. 
IMG_3538
Det var  Assoc. Prof. Dr. Sisamone Sithirajvongs, som ledet møtet. Han er direktør for utenlandske relasjoner innen Undervisningsdepartementet.

Khounkham Ladsaphon (bildet under) har en viktig funksjon i Savannakhet provins der SSL har basen sin. Han er leder ved provins-skolekontoret og har derfor en svært viktig jobb. I en av pausene fikk vi tid til en liten prat og da fortalte han meg at de er svært stolte og glade over arbeidet som SSL gjør  gjennom å gi de fattigste langsiktig skolegang. Han gikk så langt som å si at SSL er på god vei til å bekjempe fattigdommen i hele provinsen gjennom vårt arbeid.

IMG_3616
Khounkham Ladsaphon forteller Marit hvor stor betydning arbeidet som SSL utfører i Savannakhet, har.

Vi knyttet ikke bare bedre kontakter med laotiske statsansatte. Møtet med andre utenlandske som jobber i Laos satte også spor. Gary fra Australia var en av disse.

IMG_3542
Gary og Hans Christian

Tidligere denne uka reiste Satad og resten av SSL teamet til fem nordlige distrikt i Savannakhet. Overalt hvor de kom høstet de gode ord og ros fra ledende statsansatte som nå gjennom 16 år har sett de mange resultatene som har kommet etter SSL sitt arbeid. Gjennom et helhjertet arbeid med å gi de fattigste barn og unge en langsiktig utdanning høster vi favør som en av de ledende utenlandske organisasjonene som jobber med utdanning.

IMG_3612
SSL team I møter med ledende statsansatte i Vilaboury distrikt. Mannen i rød jakke er en lærer som er utdannet av SSL, han jobber nå som lærer på en ungdomsskole.

På denne siste turen ble vi forespurt fra to nye distrikt om SSL kan gå inn å gi skolehjelp til de fattigste.

Det er en ære å få denne tilliten og favøren fra provinsen og landets ledere og så lenge vi har sponsorer som støtter arbeidet og det fortsatt er behov for oss, vil vi stå på som vi har gjort de 16 siste årene.

Så, til alle dere der hjemme som støtter SSL, og til hele SSL teamet: Godt jobbet!

  • Marit

 

1 tanke om “Favør

  1. Takk for informasjon, og God Jul til alle dere i SSL

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close