Nytt skoleår og nye lærerstudenter

Skoleåret er nå godt i gang her i Laos og vi er veldig glade for at vi kunne ta inn rekordmange lærerstudenter i år! Disse ungdommene kommer fra de fattigste delene av Savannakhet og felles for de alle er at de kommer fra den etniske minoritetsgruppa som kalles for Bro-folket. Der de lever, dypt inne i de laotiske fjellene, er det fortsatt stor lærermangel. Vi ønsker derfor å bygge lærere som kan bli gode ledere i samfunnet. Læreren har mye makt og innflytelse og med de rette folkene med den rette motivasjonen kan dette få enorme konsekvenser for landsbyen de får lærerpost i. Det har vi allerede mange eksempler på (følg med på julekalenderen, så får du se), og vi ønsker å fortsette dette viktige arbeidet.

IMG_6112
Første dag på lærerhøyskolen. Noen av guttene hjelper til med lossinga av bagasjen
IMG_6125
Le er en av de heldige jentene som nå skal begynne på lærerhøyskolen. Hun er motivert og ønsker å gjøre en forandring.
IMG_6147
Aling er en flott gutt som kommer fra en landsby dypt inne i jungelen. Han vil bli lærer slik at alle barna i landsbyer som sin egen, kan få utdannelse.
IMG_2482
Takk til alle dere som har gjort det mulig for oss å gi denne fine gjengen det de ønsker aller mest: lærerutdannelse! (mange var ikke tilstede da bildet ble tatt)

Vi er utrolig stolt over å kunne hjelpe alle disse flotte ungdommene til å få lærerdrømmen oppfylt. Vi trenger stadig flere sponsorer med på laget for å kunne hjelpe enda flere. Hvis du ønsker å bli en fast giver kan det bety en kjempeforskjell for et eller flere barn!

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close