Utvelgelse av nye læreskolestudenter

Vi er nå midt inne i utvelgelse av lærerstudenter som skal begynne på lærerhøyskolen neste høst. Før vi velger ut noen av de mange som søker oss om stipend, må vi være sikre på å velge de vi tror vil være egnet til læreryrket og de mange utfordringene det fører med seg.
 
Dette er prosessen:
– vi intervjuer søkerene opp til tre ganger for å få et godt nok innblikk i hvorfor han/hun ønsker å bli lærer
– vi vurderer karakterene da de må være middels gode til veldig gode for å klare lærerutdannelsen
– vi intervjuer lærere som kjenner godt studenten
 
Etter at vi har gjort disse undersøkelsene/intervjuene sitter vi igjen med et antall studenter vi ønsker å hjelpe. For å skrive kontrakt med de ønsker vi å møte foreldrene/familien. Vi reiser da for å besøke hver enkelt student, og mange bor langt inne i jungelen og det kan være svært vanskelig å komme fra til landsbyen de bor i. Vi synes allikevel det er viktig å møte familien og det er der vi skriver en kontrakt med studenten.
 
Vi er midt inne i denne prosessen nå og begynner snart med intervjurunde nr 2. Vi er derfor svært glade for alle dere som gjør det mulig for oss å gi de utdanningen de så svært gjerne ønsker.
Dette er noen av studentene som søker SSL om lærerutdanning. Alle disse studentene kommer fra fattige fjelldistrikt.
Dette er noen av studentene som søker SSL om lærerutdanning. Alle disse studentene kommer fra fattige fjelldistrikt.

Duang, en lærer som har fått utdanningen støttet av SSL, møtte mange av søkerene og svarte på mange spørsmål de hadde om læreryrket. Å være lærer gir stor status i Laos men det er også et yrke knyttet store utfordringer til. Mange nyutdannede lærere får jobb langt inne i jungelen og gjerne ansvar for flere klassetrinn. Som regel er man eneste lærer på skolen og må undervise barn av foreldre som ikke skjønner viktigheten av utdannelse. Det er derfor viktig for oss å velge ut de elevene vi tror kan være i stand til å bli gode lærere og ledere i lokalsamfunnet.

Mange hadde spørsmål til Duang om læreryrket
Mange hadde spørsmål til Duang om læreryrket

Dette skoleåret utdanner vi tilsammen 27 lærerskolestudenter hvorav sju er avgangselever til våren. Siden vi startet å utdanne lærer i 2009 har vi utdannet 29 lærere og alle er nå i jobb på hver sin skole i hver sin landsby.

Til høsten ønsker vi å ta imot enda flere studenter og på denne måten gjøre et stort bidrag med å bygge dette flotte men fattige landet.

– Marit

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close