Jantason

Jantason er en gutt som kom inn i Skoleprosjektet da han gikk i 4. klassen på barneskolen. Læreren hans tok kontakt med oss da hun så at familien hans levde under vanskelige kår og Jantason stod i fare for å måtte slutte på skolen. Etter å ha dratt på hjemmebesøk så vi at foreldrene strevde for å få endene til å møtes uten fast arbeid og med seks små barn. Vi bestemte oss for å hjelpe denne familien og siden da har vi støttet Jantason gjennom barneskole, ungdomsskole og videregående.

Jantason da han gikk i 4. klasse

For noen måneder siden dro vi på hjemmebesøk til familien. De bor sammen i et rom i et strøk der mange har problemer med rusmidler. Det viste seg at alle søskene til Jantason sluttet alt for tidlig med skolegangen. Noen jobber som dagsarbeidere (de er stadig på leting etter jobb der det trengs) og noen giftet seg mens de enda var tenåringer.

Jantason tok for en stund siden kontakt med oss da han ønsker hjelp til videre utdannelse. Hvert år får flere av våre avgangselever muligheten til støtte for videre utdannelse. Jantason ble en av dem. I dag kom han og moren til kontoret vårt og skrev under kontrakten der vi støtter han gjennom tre nye år. Han har valgt å studere samferdsel på teknisk fagskole.

Vi ønsker Jantason lykke til med videre studier!

Jantason og mora skriver under sin del av kontrakten. Mange i Laos er analfabeter og bruker derfor stempelputa i stedet for pennen.

Vi vil minne støttepartnere i Norge på at nettopp din støtte gjør at slike som Jantason får mulighet til videre skolegang.

Tusen takk!

– Marit

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close