Reisebrev fra studenter på besøk

Den 10. mars 2012 reiste vi, 4 jenter fra barnevernpedagogikkutdanningen ved HIST, til Laos for å delta i arbeidet som School Support Laos utfører. Reisen var i forbindelse med en prosjektoppgave vi har 2.studieår, og vi utarbeidet derfor en problemstilling vi skulle jobbe ut ifra: «Hvilken betydning har skolegang for barnet og dets familie støttet av School Support Laos?».
I tillegg ønsket vi å vite mer om hvilke krav som stilles for at et barn skal kunne motta støtte av SSL. I to uker fulgte vi Ole Christian, Marit, Nid og Lek på jobb både i Savannakhet by og ute i distriktene. Det ble to intense, men uforglemmelige uker som vi er utrolig takknemlige for! Vi deltok blant annet i utdeling av skolepakker, som lærere under English Camp og ved hjemmebesøk i Thapangtong og Sepon distrikt.

Spesielt reisen til Sepon, hvor vi besøkte en stammelandsby langt inne i jungelen, gjorde stort inntrykk på oss. På denne turen opplevde vi både flott natur mens vi fulgte Ho Chi Minh-veien gjennom skogen, samtidig som vi fikk et godt innblikk i hvor stor betydning muligheten til skolegang har i disse avsidesliggende og fattige områdene i Laos. På denne turen fikk vi også muligheten til å intervjue den eneste læreren i landsbyen, og det var rørende for oss å se hvor mye han satte pris på sitt arbeid som lærer. Det var ingen tvil om at skolegang gir dem en tryggere framtid, både for seg selv og sin familie.

17-18 mars deltok vi på English Camp som SSL arrangerte ved Oudomvilay Secondary School i Savannakhet. Vi var nok alle fire ganske spente på å prøve oss som engelsklærere, men vi hadde to spennende dager som gikk over all forventning! Det var en flott utfordring å ta med seg, samtidig som vi fikk møte mange herlige elever og lærere. Under disse dagene ble det klart for oss hvor åpent og vennlig folkeslag laotere er, og vi hadde det veldig gøy med både leker og dans.

Vi synes School Support Laos gjør en flott innsats og et viktig arbeid for å bekjempe fattigdommen i Laos, og er takknemlige for at vi fikk delta i arbeidet deres. Samtidig vil vi takke Ole Christian og Marit for å ha introdusert oss for laotisk kultur og folkeskikk. Det var mange regler å forholde seg til blant annet ved hjemmebesøk, det hadde vi ikke klart uten kunnskapen vi fikk fra dere! Vi vil med dette ønske SSL lykke til med videre arbeid, vi kommer gjerne tilbake 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close