Verdens ende

Denne kvinnen har trolig aldri sett seg selv før hun fikk se dette bildet
Denne kvinnen har trolig aldri sett seg selv før hun fikk se dette bildet

Kan du se for deg en plass der de fleste aldri har sett hvordan de selv ser ut? Eller hvor Coca Cola er et ukjent fenomen? Eller der ingen vet hvordan man bruker en tannbørste?

Det var for meg en helt ny problemstilling for inntil en uke siden. Men tro det eller ei, slike plasser finnes fortsatt, og en av de er en liten landsby langt inni jungelen  i Sepon distrikt i Laos.

Under hjemmebesøk hos skolebarn tok vi bilder av familiene. Noen ble redde da vi tok fram kameraet, og de sprang og gjemte seg. Andre var nyskjerrige på dette merkelige fenomenet og synes det var hysterisk morsomt å se bilde av seg selv som vi selvsagt ivrig viste de. Spesielt husker jeg en ung dame som gikk og ammet barnet sitt. Da jeg snudde kameraet for å vise henne bildet av henne selv, ble hun først veldig forundret før hun satte i en gapskrattende latter.  Det var tydelig at hun nok aldri hadde sett sitt eget ansikt. Tenk på det!!

Da vi delte ut skolepakker holdt jeg fram tannbørsten og spurte om det var noen som visste hva det var og hvordan den skulle brukes. Da alle ristet på hodet, skjønte jeg at  da ble det forventet at jeg vise de det. Så da var det ikke annet å gjøre enn å ta fram tannbørste og tannkrem og la de forstå konseptet.

Barna strålte da de fikk nye, brukte klær fra Norge
Glade barn som fikk nye, brukte klær fra Norge

2 tanker om “Verdens ende

  1. Det er så bra det arbeidet dere gjør!! 🙂 Håper jeg får mulighet til å bli med en annen gang og! God helg! 🙂

  2. he he, så utrolig fjernt fra vår virkelighet! Pusset du dine egne tenner foran alle slik at de virkelig skjønte konseptet? Tenk at man kan leve et liv uten å vite hvordan man selv ser ut!! Har de ikke speil?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close