Kongdee

Kongdee er veldig glad for at hun igjennom skoleprosjektet vårt nå kan få lærerutdannelse
Kongdee er veldig glad for at hun igjennom skoleprosjektet vårt nå kan få lærerutdannelse

Kongdee er 20 år og ser veldig fram til å begynne å studere på lærerhøyskolen. Hun kunne fortelle at de andre ungdommene i landsbyen hennes ser på henne som en gammel frøken. Det er fordi de fleste jentene gifter seg når de er 10-13 år gamle og de har allerede rukket å få mange barn i en alder av 20 år. Kongdee har siden hun var liten drømt om å bli lærer. I landsbyen der hun kommer fra har det blitt bygd en barneskole, men det er ingen lærere til å undervise barna. Hun har et stort ønske at hun, etter endt to-årig utdannelse på lærerhøyskolen,  kan få jobb som lærer i sin egen landsby.

Da hun fikk beskjed om at hun var tatt ut til å få denne utdannelse, ble det fest i landsbyen. Hun fortalte at foreldrene slaktet noen høner, og de eldste i landsbyen ble invitert for å feire de gode nyhetene Kongdee og familien hadde fått. Under festen fikk hun knyttet hvite bånd rundt håndleddene som er et tegn på at de ville ønske henne lykke til og at åndene vil være med henne på reisen inn til storbyen.

Kongdee er en av 19 studenter som vi i School Support Project Laos gir stipend til å ta en to årig lærerutdanning. Vi dekker skoleuniform, sko, skolebøker og skrivesaker, samt hygieniske artikler som tannbørste, tannkrem og såpe. I tillegg dekker vi alle utgifter til kost og logi (sovesal på skolens område). En slik utdannelse koster ca 5000 nkr pr år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close