Brev fra Pontavi, lærerstudent fra Savannakhet

Hei, jeg er Pontavi og jeg får støtte til lærerutdannelse gjennom School Support Project Laos. Sist mandag begynte jeg på mitt tredje og siste år på engelsklinja ved Lærerhøyskolen her i Savannakhet.

Jeg har fått hjelp til utdannelse av SSPL helt siden jeg gikk i 4. Klasse på barneskolen. Da jeg var ferdig med videregående søkte jeg SSPL om å få støtte til videre utdannelse. Da jeg fikk vite at jeg kunne begynne på en treårig lærerutdannelse ble jeg veldig glad! I begynnelsen var jeg veldig spent på hvordan jeg ville greie det høye faglige nivået som skolen har. Etter det første året hadde jeg greid å ta igjen mine medelever, men det var fortsatt litt vanskelig. Jeg måtte virkelig yte mitt aller beste for å få gode karakterer.

Da jeg begynte på 2. året måtte jeg ut i en måned praksis. Den første skolen var en barneskole og der underviste jeg om enkel engelsk dagligtale, og målet mitt var at elevene skulle lære seg alle månedene utenat. Siden hadde jeg praksis på en ungdomsskole. Der underviste jeg i engelsk gramatikk. Etter praksisen var jeg ganske fornøyd med min egen prestasjon og jeg tipper at elevene fikk med seg ca 70% . Når jeg underviste prøvde jeg å gjøre det på en spennende måte slik at ikke elevene kjedet seg.

Dette siste året av studiene tror jeg blir spennende, og jeg skal i løpet av første termin på praksis igjen og denne gangen 10 uker.

Tusen takk for all støtte som gjør det mulig for meg å få denne utdannelsen!

Mvh Pontavi

Slik så Pontavi ut første gang han fikk skolepakke fra oss for ni år siden

Første gangen vi møtte Pontavi var han en tynn, liten og beskjeden gutt. Faren døde da han var liten og mora måtte forsørge alle barna alene. Han hadde allerede begynt på skolen da vi møtte ham, men på grunn av trange kår i familien stod han i fare for å måtte slutte etter allerede 3. klasse. Vi tok ham inn i prosjektet vårt og gav ham en skolepakke hvert år helt til han var ferdig med videregående. Nå går han siste året på lærerhøyskolen og er den av våre studenter som snakker best engelsk. Han er en arbeidssom og kjekk gutt som alltid har et smil på lur.

Det er med stolthet og glede vi ser at en av våre aller første elever har kommet så langt og viser så stor motivasjon på å nå det målet han satte da han var liten gutt, nemlig å bli lærer når han blir stor!

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close