I møte med en ung far

I løpet av et år drar vi på ganske mange hjemmebesøk til de barna vi støtter med utdannelse. Selv om leveforholdene ofte er de samme, møter vi nye skjebner og familier hver gang. Jeg har lyst til å fortelle om en ung og smilende far i 20-årene som vi besøkte langt inne i en fjellandsby. Jeg stusset litt på at barna hans var så gamle, og jeg spurte litt om bakgrunnen hans. Han kunne smilende fortelle at han hadde vært en av de få på hans alder som hadde utdannelse. Han hadde gått hele tre år på grunnskolen kunne han  fortelle. Videre sa han til min store overraskelse at han møtte kona si da han gikk i nettopp 3. klassen, og at de giftet seg samme året. Da var han 13 og hun 10-11 år.

Det er store forskjeller på kultur og levemåte i forhold til det som vi er vant til, og av og til kjenner jeg at det kan være vanskelig å forstå denne eldgamle kulturen som disse fjellfolkene lever i. Jeg håper at  utdannelse og kunnskap på sikt kan bedre levekårene spesielt for kvinnene, da det ofte er de som må ta den støste byrden. Les gjerne innlegget https://schoolsupportlaos.wordpress.com/2009/09/30/kvinner-og-barn-i-laos/

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close