Landsbyungdommer får lærerutdannelse

Spente studenter på sin første undervisningsdag på lærerhøyskolenDet er med glede og ikke så rent lite stolthet at jeg kan fortelle at vi dette året har fått mulighet til å hjelpe hele 18 ungdommer til å ta en lærerutdannelse. Alle disse flotte guttene og jentene kommer fra små fjellandsbyer nær grensa til Vietnam. Disse ungdommene er det aller første kullet vi hjelper til denne utdannelsen, og for oss vil derfor dette året bli et merkeår. Vi er så utrolig glade for at alt har lagt seg til rette slik at akkurat disse studentene kan få lærerutdannelse. Fjelltraktene de kommer fra har stor mangel på lærere, og noen landsbyer som for første gang har fått skole, står tomme fordi ikke nok lærere er utdannet. De aller fleste skoler har derimot  en lærer, men det er så alt for lite til å undervise fem klassetrinn…

 

Vi har et tett samarbeid med skolemyndighetene i Laos, og de er svært glade for at vi bidrar til at lokale ungdommer får denne type utdannelse. De regner det som mest sannsylig at alle  kommer til å få jobb etter endt to-årig lærerutdannelse.

Tusen takk til dere som har gjort det mulig for oss å gjøre denne store satsningen i år!

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close